Kako začeti s postopkom izdelave spletne strani: Korak za korakom vodnik

izdelave spletne strani

Če se želite podati v svet spletnih strani, vam bo ta korak za korakom vodnik zagotovil potrebno znanje in navodila za začetek postopka izdelave spletne strani. Ne glede na to, ali želite ustvariti osebno blog stran ali spletno trgovino, ta vodnik vam bo pomagal pri vsakem koraku.

Korak 1: Določite cilje in namen svoje spletne strani

Prvi korak pri izdelavi spletne strani je določitev ciljev in namena vaše strani. Razmislite o tem, kaj želite doseči s svojo spletno stranjo in katero ciljno skupino želite doseči. Ali želite prodajati izdelke, deliti svoje misli ali zagotoviti informacije? Jasno določanje ciljev vam bo pomagalo pri nadaljnjih korakih.

Korak 2: Izberite primerno domeno in gostitelja

Drugi korak je izbira domene in gostitelja. Domene so naslovi spletnih strani, na primer www.mojaspletnastran.si. Izberite domeno, ki je kratka, preprosta za zapomnitev in povezana z vsebino vaše strani. Poleg izbire domene morate izbrati tudi gostitelja, ki bo gostil vašo spletno stran. Preverite različne ponudnike gostovanja in izberite tistega, ki ustreza vašim potrebam.

Korak 3: Namestite WordPress in izberite temo

Tretji korak je namestitev WordPressa, ki je eno najbolj priljubljenih orodij za izdelavo spletnih strani. WordPress vam omogoča enostavno upravljanje vsebine vaše strani. Po namestitvi WordPressa lahko izberete tudi primerno temo, ki bo dala vaši strani želeno vizualno podobo. Preverite različne teme in izberite tisto, ki ustreza vašim potrebam.

Pri vsem tem je priporočljivo, da imate vsaj nekaj osnovnega znanja programiranja. Prav tako je potrebno razmisliti ali je bolje vse te korake zaupati strokovnjakom ali to delo jare opravite sami.

Preprosto spletno stran v WordPressu vam lahko postavimo že od 250 EUR, pri tem pa vam svetujemo tudi kar se tiče primerne domene in kako se lotiti promocije same strani, ko je le ta postavljena. Kontaktirajte nas na telefon 069 63 77 72 oz. na naš email kontakt@vebikom.com

Korak 4: Prilagodite vsebino in postavitev strani

Četrti korak je prilagajanje vsebine in postavitve strani. Dodajte svojo vsebino, kot so besedila, slike in videoposnetki. Prilagodite postavitev strani, da bo odsevala vašo blagovno znamko in ciljno skupino. Uporabite različne vtičnike in dodatke, ki vam bodo pomagali pri prilagajanju in izboljšanju vaše spletne strani.

Korak 5: Preverite in objavite svojo spletno stran

Po končanem prilagajanju preverite vsebino in funkcionalnost vaše spletne strani. Preverite, ali so vse povezave delujoče, besedila pravilno prikazana in slike pravilno naložene. Ko ste prepričani, da je vse v redu, objavite svojo spletno stran na svetovnem spletu. Čestitamo, vaša spletna stran je zdaj dostopna za obiskovalce!

S tem korak za korakom vodnikom boste imeli osnovno znanje in smernice za začetek postopka izdelave spletne strani. Ne pozabite, da je izdelava spletne strani dinamičen proces in se lahko prilagaja glede na vaše potrebe in želje. Srečno pri ustvarjanju svoje nove spletne strani!

One thought on “Kako začeti s postopkom izdelave spletne strani: Korak za korakom vodnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *